Díjmentes ízületstatikai felmérés
Telefon: (1) 336 0336
SÚLYPONT ÍZÜLETKLINIKA
Youtube csatornánk:

McKenzie gyógytorna

…vagy a másik nevén: Mechanical Diagnosis and Therapy (MDT)

A porckorongsérv illetve egyéb degeneratív gerincbetegségek kezelésére alkalmazott legsikeresebb módszer a McKenzie gyógytorna. Ezzel a speciális vizsgálati és kezelési technikával, amely szigorúan "jogosítványhoz" kötött, és amelyet csak diplomás gyógytornászok illetve orvosok alkalmazhatnak, a gerincműtétek nagymértékben lecsökkentek.

Videó: McKenzie gyógytorna
A gerincsérv műtét nélküli kezelése

Mi történik a McKenzie gyógytorna során?

A McKenzie gyógytorna során a kitüremkedett, vagyis sérvesedett terület mechanikai úton történő helyretolására törekszünk, a gyógytornász által irányított speciális mozdulatokkal. A kezelés célja a nyomás alatt lévő ideggyök felszabadítása, fájdalom centralizálása, megszüntetése, utána pedig az állapot stabilizálása izmok révén.

McKenzie gyógytorna
McKenzie gyógytorna

A McKenzie gyógytorna, egy aktív mozgásterápiára épülő rendszer, amelynek során a páciens önállóan, otthonában is kivitelezheti a betanított tornagyakorlatokat, és ezáltal maga képes befolyásolni a fájdalmát és a betegség kimenetelét.

A személyre szabott mozgásanyag betanítását követően, egy fényképekkel illusztrált feladatsort kap kézhez a páciens, amit otthon precízen tud gyakorolni. A feladatok egyszerűek, könnyen kivitelezhetőek, nem eszköz igényesek, bárhol, bármikor elvégezhetőek.

Az 1998 óta hatékonyan működő Súlypont Ízületklinikán, McKenzie terapeuta gyógytornászaink sok ezer embernek segítettek elkerülni a műtétet.

KAPCSOLAT